Вишковић: Сви представници институција имају идентичан став о питању имовине

Срна
Вишковић: Сви представници институција имају идентичан став о питању имовине

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да предсједник Српске Милорад Додик користи своје уставно право у којем тражи од Владе да се изјасни о тешким нападима на Српску, попут посљедњег о питању имовине, те додао да сви представници институција имају идентичан став о питању имовине.

"Додиково писмо само је једна кореспонденција на нивоу предсједник - Влада, а онда Влада иде према Републичкој управи за геодетске и имовинско-правне послове и локалним самоуправама, те Правобранилаштву", рекао је Вишковић за РТРС.

Он је навео да је то слијед потеза који су раније договорени.

"Сви ми који представљамо институције Српске имамо идентичан став о питању имовине. Желимо да оставимо траг у писаној форми и поручимо свима онима који нападају Српску да ћемо користити сва своја уставна и законска права. Устав БиХ је децидан и тачно су набројане надлежности у којима се не спомиње имовина", истакао је Вишковић.

Он је поновио да имовина припада ентитетима, односно Републици Српској и Федерацији БиХ.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је писмо предсједнику Владе Радовану Вишковићу у којем је затражио да се Влада Републике Српске изјасни о питању имовине у државној својини Републике Српске, те како додаје, имајући у виду неправне покушаје спречавања спровођење закона Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана