Вишковић: Суђење Додику осмишљен пројекат који урушава дигнитет БиХ

Срна
Вишковић: Суђење Додику осмишљен пројекат који урушава дигнитет БиХ

САРАЈЕВО- Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић оцијенио је да процес против предсједника Српске Милорада Додика и в.д. директора “Службеног гласника Српске” Милоша Лукића представља малтретирање и да иза свега тога стоји ЦИА, те да Српска треба да буде јединствена и да се заштити.

Вишковић је рекао да су они осмислили на који начин треба елиминисати Додика из политичког живота, а то је кроз ово судовање.

Према његовим ријечима, овај процес осмишљен пројекат којим се урушава дигнитет БиХ.

-Више није битно хоће ли доћи и каква ће бити пресуда него у времену предизборне кампање, треба онемогућити предсједника СНСД-а да учествује у кампањи - рекао је Вишковић новинарима у Сарајеву након рочишта у Суду БиХ.

Нагласио је да појединце интересује што лошији резултат СНСД, чији је Додик лидер, како би онда рекли да ова странка нема подршку народа.

-Зато позивам грађане Републике Српске и све наше гласаче да не насједају на ове провокације. Ово је пројекат. Према томе, никада нећемо насјести. И ми смо ишли у школе и завршавали факултете, нисте толико паметнији од нас. Увијек за ваш потез имамо одговор -  истакао је премијер Српске.

Нагласио да је у Републици Српској потребно јединство како би се заштитила, те оцијенио да се Суд БиХ сваки дан урушава, јер не држе дигнитет институције.

-Они да желе дигнитет институције, они да желе дигнитет БиХ, да желе суверенитет БиХ не би радили ово што раде, сами би рекли да не може један нелегални странац, како се год звао и одакле год дошао, да доноси законе мимо институција, законодавних органа - нагласио је Вишковић.

Пред Судом БиХ данас је настављен судски процес против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора “Службеног гласника” Милоша Лукића због “непоштовања одлука Кристијана Шмита”.

Испред Суда БиХ у Сарајеву, прије почетка рочишта, окупио се велики број грађана да би пружили подршку Додику и Лукићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана