Вишковић: Став Амбасаде САД да је Српска крива што нема Срба у Уставном суда је дрскост

ГС
Вишковић: Став Амбасаде САД да је Српска крива што нема Срба у Уставном суда је дрскост

ПЕТРОВО- Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић назвао је данас дрскошћу став Амбасаде САД у БиХ да је Српска крива што нема судија Срба у Уставном суду БиХ.

"Која дрскост, јер није тачно да не знају да у Уставном суду БиХ и данас има Срба. Златко Кнежевић је и данас судија Уставног суда БиХ. Човјек је болестан, на лијечењу је и није могао 19. јуна да присуствује пленарној сједници", рекао је Вишковић новинарима на Озрену.

Он је подсјетио да су ту пленарну сједницу "на мишиће", по налогу тих истих, одржале судије Уставног суда и, како је рекао, заказале јучерашњу сједницу Народне скупштине Републике Српске.

"Порука из Сарајева из Уставног суда БиХ била је да им не треба половина БиХ и један конститутивни народ. Одговор је - господо док се ви тако будете понашали, ваше одлуке на важе у Републици Српској. То је сасвим легално и легитимно, а њихова одлука није ни уставна, ни легална, ни легитимна", рекао је Вишковић.

Премијер Српске је истакао да Кнежевић није присуствовао пленарној сједници, а он је судија Уставног суда кога је бирала Народна скупштина Републике Српске.

"Ако су Американци заборавили да је Кнежевић Србин, ево морамо их са Озрена на то подсјетити", рекао је Вишковић и додао да га не занима шта мисли Сарајево, него га више интересује шта се мисли у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана