Вишковић: Српска стабилна и отпорна на све изазове

СРНА
Вишковић: Српска стабилна и отпорна на све изазове

СРБАЦ - Потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић поручио је данас да је Српска стабилна, ликвидна, отпорна на све изазове који нису лаки и безазлени и има подршку пријатеља који јој дају снагу да се бори и избори за своја права.

"Нисмо сами, имамо подршку пријатеља и наших грађана и нема мјеста двоумљења. Наша партија се зове Република Српска, а СНСД је покрет и Српска нам је увијек на првом мјесту", рекао је Вишковић на сједници Главног одбора СНСД-а у Српцу.

Он је указао да се Републици Српској подмеће нога и спречава приступ гдје је год могуће, те истакао да ће Српска у потпуности стабилизовати своје финансије за текућу годину и наредни период.

Вишковић, који је и предсједник Владе Републике Српске, подсјетио је на раст пензија од почетка године за 9,2 одсто, додајући да се оне редовно исплаћују без минута закашњења.

Он је рекао да борци и радници Српске не треба да брину, јер се социјална издвајања редовно исплаћују.

"Ми смо субвенцију за пољопривреду у прошлој години у односу на 2022. годину повећали за 105 милиона КМ", подсјетио је Вишковић.

Он је подсјетио да је исплаћено 20 милиона КМ штете узроковане због афричке куге свиња, те поновио да је значајна и подршка мађарске Владе и да су домаћи пољопривредни произвођачи набавили више од 2.000 нових трактора у протекле три године.

"Да ли је то Српска која пропада? Највећи број запослених говори о кондицији наше привреде", поручио је Вишковић.

Он је указао да постоје проблеми, али да су они рјешиви, јер је руководство Српске спремно да ради на томе.

"Без имовине Републике Српске нема Српске, ни пензија, ни плата, радних мјеста, путева, болница. О имовини Српске нема преговора", закључио је Вишковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана