Вишковић: Српска мора да штити своја права

Срна
Вишковић: Српска мора да штити своја права

БАЊАЛУКА- Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да одређени представници дијела међународне заједнице "губе компас" и да Српска мора да заштити своја права.

Вишковић је истакао да је због тога значајан Приједлога закона о измјенама Закона и других прописа, чиме ће бити регулисано да се у Службеном гласнику Српске не објављују одлуке високог представника.

Навео је да се у појединим амбасадама окупљају неки "експерти" који размишљају или разговарају о имовини Републике Српске и да због тога Српска мора да штити своја права.

- Имовина Републике Српске дефинисана је Дејтонским мировним споразумом, Уставом БиХ, и ја не видим ко сада има право, из које год земље дошао, како год се звао, колику год силу представљао, да ангажује неке експерте да послије 30 година они нама кажу шта је наше право, а шта није - рекао је Вишковић.

Указао је на чињеницу да у БиХ тренутно нема легално изабраног високог представника, али да је ту Кристијан Шмит који доноси одлуке и мијења законе.

Предсједник Народне скупштине Српске Ненад Стевандић рекао је да ће у сриједу, 21. јуна, бити одржана посебна сједница парламента на којој ће бити разматран Приједлог Закона о измјенама закона и других прописа Српске, чиме ће се регулисати да се у Службеном гласнику Српске не објављују одлуке високог представника, јер нема легалитет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана