Вишковић: Службени гласник ради свој посао према закону

Срна
Вишковић: Службени гласник ради свој посао према закону

НЕВЕСИЊЕ - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас да Службени гласник Репубике Српске ради свој законом установљени посао и да ће тако бити и у будуће.

-Службени гласник Репубике Српске објављује све документе које усвоји Народна скупштина. Тако је сада и тако ће и бити - рекао је Вишковић новинарима у Невесињу.

У Службеном гласнику Српске данас су објављени укази предсједника Републике Српске Милорада Додика о проглашењу Закона о измјени Закона о објављивању закона и других прописа Српске и Закона о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ на територији Српске.

Вршилац дужности директора Службеног гласника Милош Лукић потврдио Срни да је потписао одлуке о објављивању указа предсједника Републике Српске Милорада Додика о проглашењу ових закона.

Лукић је рекао да је потписао све неопходне документе потребне да се у Службеном гласнику у процедуру пусти објављивање указа предсједника о проглашењу закона, као и аката и закључака које је усвојила Народна скупштина.

Ријеч је о Закону о измјени Закона о објављивању закона и других прописа Републике Српске, којим је онемогућено објављивање одлука ОХР-а и Кристијана Шмита у Службеном гласнику Републике Српске, као и о Закону о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ у Српској који предвиђа да се одлуке овог суда неће примјењивати и извршавати на територији Српске док Парламентарна скупштина БиХ не донесе закон о Уставном суду БиХ. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана