Вишковић: Санкцијама желе да ово подручје држе у заробљеништву

ГС
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Америчке санкције званичницима Републике Српске јасно говоре да моћницима није до мира већ желе да ово подручје држе у заробљеништву, као заморче и да експериментишу, поручио је премијер Српске Радован Вишковић.

Вишковић је додао да га санкције не занимају и да у Америку није ни планирао да иде.

- Званичници Српске су се све ове године залагали за очување БиХ у дејтонским границама и ако желите БиХ да сачувате, морамо се вратити на дејтонске оквире - сматра Вишковић.

Сматра да се „иза увођења санкција крије намјера развлашћивања и тихог гашења Републике Српске, остваривање циљеве из 90-их да БиХ буде унитарна и да се у Сарајеву доносе све одлуке“.

- Док обављам овај посао, нећу никад то дозволити, нећу пристати на то. Увијек сам позивао на јединство, договор, уважавање на поштовање Дејтонског споразума - истакао је Вишковић, пише РТРС.

, Канцеларија за контролу имовине странаца Министарства финансија САД увела је санкције српском члану Предсједништва БиХ Жељки Цвијановић, предсједнику Народне скупштине Републике Српске Ненаду Стевандићу, предсједнику Владе Српске Радовану Вишковићу и министру правде Милошу Букејловићу због, како су навели, неуставних и антидејтонских акција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана