Вишковић са Сореком: Српска у процесу европских интеграција направила највећи напредак

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је на састанку са новоименованим шефом Делегације ЕУ у БиХ Луиђијем Сореком да је Српска у процесу европских интеграција направила највећи напредак у БиХ, те да се одређени проблеми у овом заједничком процесу на нивоу БиХ не налазе у Српској.

Вишковић је Сореки пожелио добродошлицу и подсјетио на досадашњу добру сарадњу са његовим претходником, те указао на чињеницу да је Република Српска отворен и искрен партнер за наставак пута БиХ ка чланству у ЕУ, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Он је на састанку у Бањалуци нагласио да Српска као и до сада остаје отворена за све облике сарадње, који су засновани на Уставу БиХ и механизму координације, те напоменуо да ЕУ није потпуна без земаља западног Балкана, као и да су ови простори традиционално и географски интегрални дио Европе.

Сорека је истакао да га радује искрена опредијељеност представника Републике Српске за евпропске интергације БиХ.

Он је нагласио да очекује квалитетну сарадњу засновану на принципу уважавања свих изабраних представника у БиХ, као и то да он и његов тим стоје на располагању у вези са превазилажењем питања која ће допринијети напретку на европском путу БиХ, те да је будући период прилика коју треба искористити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана