Вишковић са представницима кинеске компаније о изградњи ауто-пута и брзе цесте

ГС
Foto: РТРС

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са делегацијом кинеске компаније Чајна шандонг интернешнал, коју је предводио генерални директор компаније Цаи Кун.

На састанку је разговарано о тренутном статусу заједничких инфраструктурних пројеката које ова компанија реализује у Републици Српској и о наставку и могућностима унапређења и проширења постојеће сарадње, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Акценат је стављен на рјешавање текућих питања у вези са изградњом ауто-пута Бањалука - Приједор и на изградњу брзог пута од Бијељине до Сокоца, у смислу дефинисања и пројектовања приоритетних поддионица брзог пута.

Кун је упознао Вишковића са активностима ове компаније широм свијета, истакавши да је стратешки план компаније дугорочно присуство у Републици Српској кроз реализацију различитих инфраструктурних пројеката, преноси РТРС.

Вишковић је захвалио кинеским партнерима на подршци у реализацији важних пројеката у Републици Српској. Истакао је да ће успјешна сарадња двије стране бити настављена, не само на постојећим пројектима, већ и на будућим, на обострано задовољство, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана