Вишковић: Са кинеским компанијама пројекти вриједни више од двије милијарде KM

Срна
Вишковић: Са кинеским компанијама пројекти вриједни више од двије милијарде KM

ПЕКИНГ - Српска види велику развојну шансу уз помоћ компанија које долазе из Кине, изјавио је вечерас у Пекингу Радован Вишковић, наводећи да са тим компанијама Српска ради на пројектима вриједним више од двије милијарде КМ.

Предсједник Владе Републике Српске је на свечаном дочеку добродошлице у Пекингу захвалио за подршку коју кинеске компаније пружају Српској.

“У овом моменту ми имамо у фази преговарања и реализације пројеката са вашим компанијама преко двије милијарде КМ. То су пројекти у фази енергетике и путне инфраструктуре”, навео је Вишковић.

Вишковић се састао у Пекингу са представницима Кинеске државне грађевинске инжењерске групе и Кинеске жељезничке инжењерске групе, који су му припремили свечани дочек добродошлице.

“Свима који сте вечерас овдје желим да се захвалим на свему што чините да наш боравак овђе у Кини, Пекингу, буде на највишем могућем нивоу. Питали су ме да ли сам уморан послије напорног пута, нисам уморан када се налазим међу пријатељима”, рекао је Вишковић.

Премијер Српске током посјете Кини састаће се са представницима кинеских компанија, те посјетити сајам потрошачких производа и представити потенцијале Српске, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Вишковић ће разговарати са делегацијом групације “Синофарм”, те представницима компанија “Чајна енерџи груп” и Кинеске националне аеро-технолошке корпорације АВИК, као и са представницима кинеских компанија из области инфраструктуре, грађевине и жељезничког саобраћаја.

Након састанака које ће имати у Пекингу, Вишковић ће са члановима делегације посјетити и Хаинан гдје се одржава један од највећих међународних сајмова потрошачких производа “ЕКСПО 2023”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана