Вишковић: Радио сам у складу са пословником Парламента

Срна
Foto: Влада Републике Српске

БАНЈАЛУКА - Мандатар за састав нове Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас да је, када је ријеч о достављању експозеа посланицима, све урадио у складу са Пословником о раду Народне скупштине Српске.

”Ниједан мандатар експозе и састав Владе није доставио седам дана прије сједнице Народне скупштине Републике Српске”, рекао је Вишковић у парламенту Српске одговарајући на тврдње опозиције да им је експозе и састав Владе касно достављен.

Вишковић је рекао вечерас да су уговори за реализацију инфрастурктурних пројеката у Српској већи од четири милијарде КМ.

“У Српској је повећан број инвестиција и то је чињеница. Хвала посланицима који су говорили о експозеу, а разматраћемо оно за шта будемо сматрали да је оправдано” рекао је Вишковић у завршној ријечи на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске о избору новог сазива Владе Српске.

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Ранка Перић Ромић рекла је да је потребно подржати нови сазив Владе Српске и мандатара Радована Вишковића јер је и у претходном периоду на најбољи начин одговорио изазовима са којима се сусрела Република Српска.

Она је истакла да је Влада Српске и у претходном периоду адекватно одговорила изазовима и одржала фискалну и економску стабилност Републике.

Ромићева је рекла да је двије године актуелног сазива Владе Српске протекло у околностима и потешкоћама епидемије.

“У тим немогућим условима дошло је до значајног повећања запослености. У 2022. години дошло је до новог повећања просјечне плате. Дошло је до раста индустријске производње”, рекла је Ромићева током расправе на посебној сједници Народне скупштине Српске о избору нове владе.

Она је напоменула и да су све категорије становништва Српске у протекле четири године добиле одређен вид помоћи од Владе Српске.

Ромићева је поздравила рад на демографским политикама Владе Српске и истакла потребу за темељном реформом основног образовања у Републици.

Посланик листе За правду и ред Загорка Граховац сматра да је потребно радити на демографској политици Републике Српске јер, како је рекла, Српска 22 године има негативан природни прираштај. /наставиће се/ша/бон/бој/ам00440

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана