Вишковић: Предсједик Републике да не учествује у монтираном процесу

Срна
Foto: Скриншот

ДОБОЈ - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да главна порука скупова “Бранимо Српску” треба да буде да предсједник Републике Српске Милорад Додик не учествује у монтираном процесу који се против њега води пред Судом БиХ само зато што је извршавао своју уставну дужност.

”Не треба да се заваравамо, ако би се урушила институција предсједника Републике онда више нема ништа од Српске. Ако нема предсједника Републике, онда је упитна и Народна скупштина и Влада и све остале институције. Они који то креирају знају све то”, рекао је Вишковић новинарима прије вечерашњег скупа у Добоју.

Он је истакао како желе да процесуирају предсједника Републике, а унапријед се већ зна и исход.

“И судија и тужилац су Бошњаци, немам ништа против бошњачког народа, али искуства која смо имали у Суду БиХ дају нам за право да не можемо вјеровати једном таквом процесу. Знамо ко су главни креатори читаве игре и главна порука је да кажемо предсједнику Републике Српске да не учествује у таквом процесу”, нагласио је Вишковић.

Он је истакао да српски народ не жели да се понижава институција предсједника Републике ни њене институције.

“Ако понижавате инстутуцију предсједника Републике Српске, онда понижавате и све нас. Зато захвалност грађанима што су препознали ту нашу идеју и својим одзивом дају пуну подршку”, рекао је Вишковић.

Премијер Српске је навео да ће већ сљедеће седмице, у сриједу, 1. новембра, наредни скуп бити у Приједору, дан касније у Градишци како би анимирали грађане, иако они то и знају, да је ријеч о монтираном политичком ништавилу, судском процесу који нигђе није познат у историји законодавства.

“У рату смо створили и крвљу платили Републику Српску а 30 година послије тога неки моћници мисле да могу да узму надлежности и уруше њене институције почеврши од предсједника Републике”, каже Вишковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана