Вишковић позвао све надлежне на што бржу реакцију и кажњавање починилаца напада на Илиџи

Срна
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић осудио је вечерас напад на дјецу и родитеље из Србије током дјечијег регионалног фудбалског турнира у Сарајеву и позвао све надлежне органе у том граду и цјелокупну јавност на што бржу реакцију и на конкретно предузимање мјера, проналажења и кажњавања починилаца овог немилог догађаја.

Вишковић је затражио гаранцију безбједности за дјецу и родитеље из Србије од Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево и свих надлежних институција.

Он је позвао на хитну реакцију Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево и Кантонално тужилаштво на што брже расвјетљавње овог кривичног дјела и процесирање починилаца, саопштено је из Владе.

-С обзиром на дешавања током новогодишње ноћи у којој је у Сарајеву на аутомобилима београдских регистарских ознака причињена материјална штета, то јасно указује да Сарајево постаје несигуран град за српски народ - истакао је премијер Српске.

Једна особа из Београда повријеђена је ножем у хотелу у сарајевском насељу Илиџа, када је нападнута група родитеља младих фудбалера Фудбалског клуба "Звездара" из Београда који учествују на међународном турниру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана