Вишковић позвао Никшића да заједно откоче све пројекте

Срна
Вишковић позвао Никшића да заједно откоче све пројекте

ПЕЛАГИЋЕВО - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић позвао је премијера ФБиХ Нермина Никшића да заједно откоче све пројекте.

Вишковић је, поводом Никшићеве изјаве да су разлог оспоравања два велика пројекта у Српској наводна сецесионистичка политика коју води Српска, рекао да је "Источна интерконекција" у застоју 15 и више година, а тада нико није причао о сецесији Републике Српске.

Премијер Српске је истакао да су то пројекти од важности за све грађане у овој земљи и Хрвате и Бошњаке и Србе, истакавши да гасовод који би се радио од Бијељине према Бањалуци и даље до Приједора не би био само за потребе српском народу.

Он је подсјетио Никшића да се Сарајево и Федерација и грију и индустрија ради на руском гасу који долази захваљујући и Српској и предсједнику Милораду Додику.

"Коме може да смета аеродром Требиње и повезивање БиХ са остатком свијета? Смета ли вам `Бук Бијела`, хидропотенцијал, зелена енергија, чиста енергија? Па, то је и ваша обавеза. То је обавеза и вас који сте потписали, као и ја, да БиХ испуњава декларације према Енергетској заједници у погледу што веће производње зелене и чисте енергије", рекао је Вишковић новинарима у Пелагићеву.

Он је рекао да би Никшић требало да уложи напор као премијер да се откочи тај пројекат, гдје је више од 20 посланика из Представничког дома парламента БиХ поднијело апелацију Уставном суду, који није донио никакву одлуку него је, какао је навео, наложио комисији за концесије да нешто уради, а та комисија за концесије не постоји.

Вишковић је поручио Никшићу да ако желе аеродром у Бихаћу, добиће и Требињу, те нагласио да је изненађујућа изјава од Никшића, са којим је до сада имао коректну сарадњу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана