Вишковић: Потребни јединство и што шира коалиција за очување Српске

Срна
Вишковић: Потребни јединство и што шира коалиција за очување Српске

БАЊАЛУКА - Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је да предстојећа година, глобално гледано, неће бити лака због чега подржава напоре предсједника Српске Милорада Додика да створи што је могуће стабилнију и ширу коалицију странака са сједиштем у Републици која ће и двотрећинском већином у парламенту бранити републичке интересе.

-Циљ тога је заштита Српске јер се једино можемо сачувати са минимумом неког нашег јединства. Потребно је створити што јачи механизам одбране интереса Српске - нагласио је Вишковић.

Он је истакао да је двотрећинску већину у парламенту Српске важно имати ради заштите виталног националног интереса Срба, а све због исказаних намјера остала два члана Предсједништва БиХ да раде на штету Републике, па и на стварању грађанске државе у којој би српски народ постао национална мањина, хрватски статистичка грешка, а бошњачки имао доминацију и креирао одлуке.

-Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић ће по свему судећи бити принуђена да потегне витални интерес и да коначан суд да Народна скупштина Републике Српске - рекао је Вишковић синоћ за прњаворску Телевизију “К3”.

Он је нагласио да на том плану треба бити јединствен у заштити виталног интереса Срба и Републике Српске без обзира на то ко је власт или опозиција.

Вишковић је рекао да слути да су руководства појединих странака опозиције, одбијањем да се укључе у ову коалицију, то урадила према инструкцијама одређених центара моћи.

Он је нагласио да је циљ формирати двотрећинску већину у Народној скупштини Републике Српске и да би се одређене превазиђене и друге ствари мијењале у Српској послије дуго времена.

Вишковић је навео да се то односи и на одређене одредбе Устава Српске као кључног документа сваке организоване заједнице и истакао да ништа на том плану неће бити рађено на било чију штету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана