Вишковић: Покушавају инсталирати послушнике који треба да спроведу прљаве радње Запада

GS
Вишковић: Покушавају инсталирати послушнике који треба да спроведу прљаве радње Запада

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић поручио је, након одржаног жријебања у ЦИК-у, да су се обистиниле тврдње представника власти Српске да Централна изборна комисија БиХ постаје још јачи инструмент у рукама западних амбасада и западних земаља.

"Да се двије године од завршетка Општих избора на простору БиХ мијења народна воља и да се тиме на све могуће начине покушавају у власт инсталирати послушници, који би у наредном периоду требали да имплементирају оне прљаве и нечасне радње које западне амбасаде проводе у БиХ у обрачуну са Републиком Српском", рекао је Вишковић.

Премијер је нагласио да је Народна скупштина једино мјесто гдје се одлучује о делегатима у Дому народу Парламентарне скупштине БиХ.

"Али очито да моћници сматрају да преко својих послушника у Централној изборној комисији могу да крше и Устав и законе ове земље. Што се тиче самог жријебања, резултат смо знали и прије данашњег дана и у наредном периоду остаје нам само да се још чвршће и жешће боримо да одбранимо Републику Српску, али сада, не само од појединих страних амбасада, него и домаћих послушника", истакао је Вишковић и закључио:

"Поручујемо грађанима Републике Српске да ћемо учинити све да сачувамо, прије свега, институције Републике Српске, све надлежности Републике Српске, као и саму Републику Српску".

Новом политичком преваром Централна изборна комисија раније данас је жријебањем додијелила ПДП-у петог делегата у Дому народа БиХ.

Према ЦИК-у, ПДП-ов Ненад Вуковић би требало да замијени Сњежану Новаковић Бурсаћ (СНСД).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана