Вишковић почео службену посјету Кини

Срна
Вишковић почео службену посјету Кини

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић састао се у Пекингу са представницима Кинеске државне грађевинске инжењерске групе и Кинеске жељезничке инжењерске групе, који су припремили свечани дочек добродошлице премијеру Српске који ће наредних неколико дана боравити у службеној посјети Кини.

Током посјете Кини Вишковић ће се састати са представницима кинеских компанија, те посјетити сајам потрошачких производа и представити потенцијале Српске, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Вишковић ће разговарати са делегацијом групације "Синофарм", те представницима компанија "Чајна енерџи груп" и Кинеске националне аеро-технолошке корпорације АВИК, као и са представницима кинеских компанија из области инфраструктуре, грађевине и жељезничког саобраћаја.

Након састанака које ће имати у Пекингу, Вишковић ће са члановима делегације посјетити и Хаинан гдје се одржава један од највећих међународних сајмова потрошачких производа "ЕКСПО 2023".

У оквиру посјете сајму, планирано је да се предсједник Владе састане са излагачима и представницима компанија из различитих области.

Планирани су и састанци на којима ће Вишковић представити потенцијале Републике Српске, могућности пословања, мјере и активности, као и подстицаје које даје Влада Републике Српске страним инвеститорима, те све остале предности и могућности улагања у Републику Српску.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана