Вишковић: Одлука Суда БиХ је поновни покушај развлашћивања Српске

Срна
Foto: Влада РС

БАЊАЛУКА - Одлука Суда БиХ да потврди оптужницу Тужилаштва БиХ против предсједника Републике Милорада Додика и в.д. директора "Службеног гласника Српске" Милоша Лукића напад на Републику Српску, рекао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Вишковић је навео да је ово један од континуираних удара на Републику Српску, поновни покушај њеног развлашћивања, овај пут на отворен и безаконит начин.

Он је истакао да, без обзира колико ова одлука не изненађује, исто толико забрињава на који начин функционише БиХ правосуђе и ко њиме управља, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

"Напад на појединца, у овом случају на предсједника Републике Српске Милорада Додика је свакако напад на цијелу Републику и то је важно да понављамо, јер је ово још једна потврда шта представља наметнути оквир који се зове БиХ и који се разликује од свега онога договореног и међународно потврђеног у Дејтону", напоменуо је Вишковић.

Он је упозорио да правосуђе у БиХ није ни приближно независно, те да и послије три деценије странци поново покушавају да управљају нашом земљом.

"Али је овај пут другачије. Република Српска није настала без борбе, наши најбољи су се борили за њу. Ово није само напад на Милорада Додика и Милоша Лукића, ово је напад на саму Републику Српску", навео је Вишковић.

Он је упитао и зашто се не прича о потврди Савјета безбједности УН?

"Да ли зато што она недостаје да би неко овдје био именован и легалан или зато што се тај исти лажно представља, али има могућност да управља политичким Сарајевом и институцијама које су на нелегалан начин заробили", упитао је Вишковић.

Он је понагласио и да ће се, за разлику од њих, Српска борити правним стварима против ове неправде.

Суд БиХ потврдио је данас оптужницу Тужилаштва БиХ против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника Српске" Милоша Лукића, потврђено је из Суда БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана