Вишковић о црним листама ОХР-а: Убили сте ми оца

ГС
Вишковић о црним листама ОХР-а: Убили сте ми оца

БАЊАЛУКА – Премијер Српске Радован Вишковић рекао је данас у Народној скупштини Републике Српске да је и сам четири године био жртва ОХР-а истакавши да је због тога што се нашао на тој "црној листи" преминуо и његов отац.

Вишковић је током расправе о измјенама Закона о објављивању закона и других прописа РС који предвиђа да одлуке ОХР-а неће бити објављиване у Службеном гласнику Републике Српске, рекао да је доста данашњих посланика и других функционера било на "црној листи" ОХР-а, па тако и он.

Нагласио је да је то трајало четири године, да за то вријеме није имао личне документе, али да га нико није позивао да даје неке изјаве и слично.

Затим је додао да је због те ситуације изгубио изузетно драгог члана породице. Објаснио је да му је у то вријеме отац оперисао срце и да је, када је сазнао да му се син налази на "црној листи" – преминуо.

- Убили сте ми оца – рекао је Вишковић. Оцијенио је да предложени закон не ремети европске директиве и норме.

Подсјетимо, закон је у процедуре упутило 66 посланика НСРС, а циљ је да законски буде регулисано да се у Службеном гласнику РС не објављују одлуке и други акти високог представника у БиХ јер он нема легалитет.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана