Вишковић: Нова рјешења за ауто-пут Добој-Вукосавље, уколико изостане ЕБРД

Срна
Вишковић: Нова рјешења за ауто-пут Добој-Вукосавље, уколико изостане ЕБРД

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Република Српска ће до краја године донијети одлуку да ли ће бити нађена алтернативна рјешења за реализацију пројекта изградње ауто-пута на Коридору “Пет це” од Добоја до Вукосавља уколико се Европска банка за обнову и развој /ЕБРД/ у догледно вријеме не изјасни да ли жели финансирати тај пројекат, изјавио је у Источном Сарајеву предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Вишковић је рекао да је данас у Сарајеву међународне представнике и представнике Федерације БиХ упознао о чињеници да је писао ЕБРД-у у вези са реализацијом пројекта изградње ауто-пута на Коридору “Пет це” од Добоја до Вукосавља.

“То сам рекао зато што имамо већ спремне инвеститоре који чекају да раде тај коридор, али уважавамо односе и грант средства које дозначава ЕУ за такве пројекте. Прије непуних мјесец дана писао сам ЕБРД-у писмо којим сам тражио њихово изјашњење да ли желе наставити финансирање изградње тог дијела пута или не”, рекао је Вишковић новинарима.

Предсједник Владе Српске каже да ће неко вријеме разумјети и ако је у питању ћутање на допис, наглашавајући да ће имати стрпљења послије чега ће Република Српска тражити алтернативно рјешење, без обзира што у датом моменту губи одређена грант средства.

“Ми не можемо чекати да се неко смилује и каже ево одобрићемо та грант средства. Значи имају заинтересовани инвеститори да путем концесије граде тај дио ауто-пута и ми ћемо сигурно до краја године донијети одлуку ако се ЕБРД не изјасни да идемо у правцу да изнађемо алтернативно рјешење”, додао је Вишковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана