Вишковић: Нисам оптерећен санкцијама, преписаћу Американцима ту имовину

Срна
Foto: Скриншот

МИЛИЋИ - Понудићу Американцима да им препишем сву имовину у САД како би их ојачао, рекао је данас у родним Милићима премијер Српске Радован Вишковић након што су му уведене америчке санкције које предвиђају блокаду све имовине у САД санкционисаних лица.

Вишковић је рекао да није оптерећен причом око санкција јер је прегрмио пуно тежу санкцију од истих моћника, када је био четири године без личних докумената.

"Када сам то преживио, онда пут у Америку или моја имовина у Америци није ништа. Званично ћу да понудим да им препишем имовину, да их ојачам", нагласио је Вишковић у Милићима гдје је прослављена крсна слава општине - Илиндан.

Он је рекао да му импонује да се америчко министарство бави Радованом Вишковићем из села Буљевићи у општини Милићи.

Канцеларија за контролу имовине странаца Министарства финансија САД увела је санкције за четири званичника из Републике Српске због, како су навели, неуставних и антидејстонских акција и, према тој одлуци, сва имовина и право на имовину санкционисаних лица, која се налази у САД или је у посједу или под контролом држављана САД, мора бити блокирана и пријављена ОФАЦ.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана