Вишковић: Никада не заборавити српске жртве у борби за слободу

Срна
Вишковић: Никада не заборавити српске жртве у борби за слободу

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је српском народу Дан примирја у Првом свјетском рату, истичући да никада не смије заборавити своје жртве у борби за слободу.

"Одајући почаст нашим херојима у Великом рату, никада не смијемо заборавити да је српски народ увијек био на страни слободарског свијета подносећи огромне жртве у борби за слободу и право да живи на својим вјековним огњиштима", навео је Вишковић.

Он је навео да се на овај велики дан када је 1918. године окончан Први свјетски рат, са поштовањем и захвалношћу треба сјећати немјерљиве жртве коју су српски народ и његова војска дали за слободу и мир своје отаџбине, објављено је на налогу "Владе" на друштвеној мрежи "Икс".

Вишковић је нагласио да је зато данас очување српског народа, свуда гдје он живи, његово јединство и слога, императив за све генерације, и садашње и за оне које долазе.

Дан примирја у Првом свјетском рату обиљежава се у знак сјећања на 11. новембар 1918. године када је у француском граду Компјену потписано примирје, чиме је окончан Први свјетски рат.

Као мотив за амблем тог празника користи се цвијет Наталијине рамонде, а одабран је у знак сјећања на васкрс Србије, која се из пепела Првог свјетског рата уздигла и наставила пут којим и данас успјешно гради позицију водеће земље у региону. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана