Вишковић: Наша срца су са породицама страдалих

Срна
Вишковић: Наша срца су са породицама страдалих

БАЊАЛУКА- Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је телеграм саучешћа премијеру Руске Федерације Михаилу Мишустину, руководству и народу Русије поводом терористичког напада у концертној дворани у Москви и осудио овај чин у којем су страдали невини људи.

"У име Владе Републике Српске и своје име изражавам искрено саучешће жртвама и њиховим породицама. Желим да им поручим да су наша срца са њима у овим тешким тренуцима, и да се молимо за здравље провијеђених", истакао је Вишковић.

Он је навео да је дубоко потресен вијешћу о нападу у Москви и најоштрије осуђује овај терористички чин.

"Република Српска жали због овог трагичног догађаја који је задесио пријатељску Русију и вјерујем да ће одговорни за напад бити процесуирани", наведено је у телеграму саучешћа.

Он је нагласио да је тероризам пријетња која угрожава човјечанство, тако да сви заједно морају бити уједињени у борби за очување мира и безбједности у свијету.

Федерална служба безбједности Русије саопштила је да је, према прелиминарним подацима, 40 људи погинуло, а више од 100 повријеђено у терористичком нападу који се догодио вечерас у "Крокус сити холу" у подмосковском Красногорску.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана