Вишковић: Направљена база за израду социјалне карте

СРНА
Вишковић: Направљена база за израду социјалне карте

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас да је направљена база за израду социјалне карте и да ће наредне седмице бити представљено шта је до сада урађено.

Вишковић је рекао да су у бази пензионери, борци и друге социјалне категорије, који су били обухваћени и пакетом енергетске помоћи.

"На основу матичног броја извршићемо тријажу. Наши људи ће обићи све локалне заједнице и надлежне центре социјалне заштите. До сада је детектовано 29 новчаних права и 11 институција. Имамо близу 17 неновчаних давања која значајно утичу на статус одређеног појединца. Због тога је тријажа неопходна", рекао је Вишковић на конференцији за новинаре.

Премијер је навео да је потребан и компатибилан систем, те да је успио у намјери да се за мала финансијска средства дође до адекватног рјешења.

"Нису сви у прошлости били заинтересовани за рјешавање овог питања. Сада имамо први и најважнији корак", истакао је Вишковић.

Он је навео да ће ускоро бити израђена и социјална карта, али је и указао да је за рјешавање овог питања потребно много времена, те да ће наредне седмице у Административном центру Владе јавности бити представљено шта је до сада урађено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана