Вишковић: Најоштрије казнити нападаче на српску дјецу

Срна
Вишковић: Најоштрије казнити нападаче на српску дјецу

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић осудио је напад на српску дјецу у Мостару и истицање фашистичких симбола, те затражио да почиониоци овог гнусног чина са фашистичким предзнаком буду најоштрије кажњени.

"Најоштрије осуђујем вандалски напад на дјецу српске националности у повратничком селу Баћевићи код Мостара, као и истицање фашистичких симбола на спортском игралишту у овом насељу од стране непознатих починилаца", рекао је Вишковић.

Он је рекао да очекује од надлежних органа да што прије идентификују починиоце и да их адекватно санкционишу, саопштено је из Владе.

"Од Министарства унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона тражим да Србима повратницима у Мостар омогуће и гарантују безбједност и миран живот у њиховим домовима", истакао је премијер Српске.

Осми напад на српске повратнике у Мостару ове године

Он је поручио да се насиље мора искоријенити из друштва, а посебно насиље чији је коријен у међунационалној нетрпељивости.

"Тражим да се почиониоци овог гнусног чина са фашистичким предзнаком најоштрије казне и да се на тај начин истакне нулта толеранција према свакој врсти насиља усмјереној ка повратницима у Херцеговачко-неретванском кантону", рекао је Вишковић.

У мостарском повратничком насељу Баћевићи синоћ је више непознатих особа на игралишту напало српску дјецу, а игралиште и село облијепљено је кукастим крстовима, свастикама, словом "У", "ХВО", потврдили су за Срну мјештани Баћевића.

Мјештани тврде да се кроз село прије четири ноћи чула и рафална пуцњава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана