Вишковић: МУП дјеловао према закону

Срна
Вишковић: МУП дјеловао према закону

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да је Министарство унутрашњих послова (МУП) у законски предвиђеној процедури привело лица која су у Сребреници за Бадњи дан нарушавала јавни ред и мир, те да информације о догађају демантују да је то било усмјерено против бошњачког народа.

Вишковић је истакао да је МУП одрадио све што треба, те да није било никакве намјере некога да нанесе штету јер су људи прослављали Божић, него да је установљено да је ријеч о сигналном пиштољу чији је звук пуцња сигурно узнемирио неке људе.

"Знате да се традиционално код Срба кад дођу празници бацају петарде или нешто друго, али то није био пуцањ из ватреног оружја него је био сигнални пиштољ", рекао је Вишковић новинарима у Бањалуци коментаришући хапшење два лица из Сребренице након сазнања да је у мјесту Поточари пуцано из возила које се налазило у колони која је пратила бадњак.

Он је рекао да ће МУП Српске спровести сву процедуру и лица која су пуцала из сигналног пиштоља биће кажњена у складу са законом.

Према његовим ријечима, сада се жели у јавности представити да је то узнемиравање и да је усмјерено против некога другога, што апсолутно не стоји, јер сам догађај и информације о њему демантују оне који промовишу да је то усмјерено против бошњачког народа и ради застрашивања.

Поступајући по сазнањима да је 6. јануара у Поточарима дошло до пуцања из ватреног оружја из возила у покрету, које се налазило у колони која је пратила бадњак, полицијски службеници су утврдили да је лице чији су иницијали Г.А. пуцало из сигналног пиштоља, који је уз потврду одузет, док је лице Н.Г. управљало возилом, саопштено је из Полицијске управе Зворник.

О овоме је обавијештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва у Бијељини, који је наложио достављање извјештаја о почињеном кривичном дјелу. Слиједи даљи рад на документовању догађаја, додали су из полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана