Вишковић: Јелић дјелима оставио печат

Срна
Вишковић: Јелић дјелима оставио печат

МОДРИЧА - Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас у Модричи, гдје је одата почаст некадашњем предсједнику Српске Милану Јелићу, да сви требају бити поносни на њега и на оно што учинио током живота јер је оставио печат својим дјелима и у Модричи и у Републици Српској.

-Прерани одлазак Јелића прије 17 година представља велики губитак за Српску, Модричу и његову породицу. Зато смо данас ту да му захвалимо и одамо почаст за све што је урадио за Модричу и Српску. У кратком животном вијеку, он је учинио много - рекао је Вишковић новинарима на Градском гробљу у Модричи.

Вишковић је подсјетио да је Јелић био човјек ведрог духа и да је проблеме рјешавао у ходу, без стреса.

-Да је данас с нама, дао би велики допринос да одређене проблеме рјешавамо на бржи и бољи начин. Ми смо данас ту да покажемо да оно што је он урадио неће никада бити заборављено. У годинама које долазе, увијек ћемо се на овај дан овдје институционално поклонити Јелићу - рекао је Вишковић.

Петар Јелић, син покојног предсједника Јелића, рекао је да је прошло тешких седамнаест година за породицу, те захвалио институцијама Републике Српске што не заборављају Јелића и његово дјело и што из године у годину долазе у Модричу.

На Градском гробљу у Модричи данас је служен парастос и положено цвијеће поводом 17 година од смрти предсједника Републике Српске Милана Јелића.

Парастос је служио парох модрички протојереј-ставрофор Перо Танцковић.

Цвијеће су положили Јелићева породица, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, изасланик предсједника Републике Јелена Пајић Баштинац, изасланик српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић, министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран, министар привреде и предузетништва Војин Митровић, народни посланик Ања Љубојевић, као и начелници општина Модрича Јовица Радуловић, Вукосавље Дејан Јовић и Пелагићево Славко Тешић.

Јелић је преминуо 30. септембра 2007. у Модричи у 51. години од посљедица срчаног удара. Смрт га је затекла на функцијама предсједника Републике Српске, потпредсједника СНСД-а, предсједника Фудбалског савеза Републике Српске и Фудбалског савеза БиХ.

Јелић је био универзитетски професор, доктор економских наука и спортски радник. Обављао је најодговорније послове и функције у привреди Модриче, а био је и министар привреде, енергетике и развоја Републике Српске.

Милан Јелић био је шести предсједник Републике Српске.

За свој рад добио је велико број престижних признања, међу којима су менаџер деценије у БиХ 2003. године, Орден за стваралаштво - на Бриселској изложби иновација 2005. и Орден Светог Саве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана