Вишковић: Јасна порука из Новог Сада о значају слободе, јединства и заставе

Срна
Вишковић: Јасна порука из Новог Сада о значају слободе, јединства и заставе

НОВИ САД - Из Новог Сада вечерас јасно поручено колики је значај слободе, јединства и националне заставе за српски народ, истакао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

"Срећан Дан српског јединства, слободе и националне заставе!", истакао је на друштвеној мрежи "Икс" Вишковић, који је вечерас у Српском народном позоришту присуствовао свечаној академији посвећеној обиљежавању Дана српског јединства, слободе и националне заставе.

Србија и Република Српска вечерас су свечаном академијом заједнички обиљежиле Дан српског јединства, слободе и националне заставе, у присуству званичника Србије и Српске, црквених великодостојника и многих јавних личности из свих сфера живота.

Свечаности су присуствовали Његова светост патријарх српски Порфирије, предсједник Републике Српске Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Српске Ненад Стевандић, премијер Србије Милош Вучевић, министри у Влади Србије и Српске, парламентарци, представици војвођанске власти, представници Владе Сјеверне Македоније.

Дан српског јединства, слободе и националне заставе државни је празник који се 15. септембра празнује у Србији и Републици Српској, симболично је установљен на дан када се обиљежава пробој Солунског фронта, а прославља се од 2020. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана