Вишковић: Изградња треће траке убрзаће проток саобраћаја

СРНА
Вишковић: Изградња треће траке убрзаће проток саобраћаја

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Премијер Републике Српске Радован Вишковић нагласио је да је данашњи састанак у Источном Сарајеву са градоначелником и начелницима општина у саставу града био успјешан и да је закључено да ће изградња треће траке на овим просторима довести до убрзаног протока саобраћаја.

"Драго ми је да инцијатива потекла од ових људи и да се могао чути јединствени став", рекао је Вишковић новинарима након данашњег састанка који је организовао предсједник Српске Милорад Додик.

Вишковић је рекао да је директор предузећа "Путеви Српске" добио налог и да ће до краја јуна бити урађен пројекат.

Он је оцијенио да трећом траком може да се ријеши комплетан саобраћај од Зворника до Требиња да би се наредних 15 до 20 година задовољиле потребе за протоком саобраћаја на овом простору.

"Треба консултовати струку, која ће рећи шта нам је чинити", додао је Вишковић.

Вишковић је навео да су сви велики инфраструктурни пројекти на подручју Источног Сарајева који су започети прије годину-двије-три сада у завршној фази, од зграде ректората, Музичке академије, студентског дома, те Факултета физичког васпитања и спорта на Палама.

"То су милионски пројекти за овај простор. Они сада већ долазе у фазу опремања и надамо се да ће у току ове године бити стављени у своју функцију", додао је Вишковић.

Према његовим ријечима, од 1. јануара 2019. године на подручје Града Источно Сарајево, укључујући шест општина у његовом саставу, Република Српска је уложила 436,6 милиона КМ, што се све може провјерити кроз документацију.

У наведени износ, како је навео, урачунато је улагање више од 130 милиона у Олимпијски центар "Јахорина".

Вишковић је рекао да је улагање у Олимпијски центар знатно побољшало и приходе у осталим локалним заједницама у саставу града, као и цијене некретнина и сам живот грађана, те указао да цијена метра квадратног на Јахорини сада достиже цијене у Београду, Бечу.

Он је изразио задовољство чињеницом да уплате инвеститора побољшавају буџете локалних заједница, те указао на општину Трново, која је данас једна од стабилнијих локалних заједница у Српској по питању финансијске стабилности буџета.

Вишковић је нагласио да треба радити на томе да са ових простора људи не одлазе, те нагласио да је град Источно Сарајево битан и стратешки за Републику Српску и да ће Влада Српске наставити да улаже у пројекте који ће побољшати животни стандард.

Наводећи да су састанку присуствовали и начелници општина који не припадају само странкама владајуће коалиције, Вишковић је истакао да је Влада Српске на располагању кад год треба да се рјешавају нека питања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана