Вишковић: Изградња болнице у Добоју тече планираном динамиком

Срна
Вишковић: Изградња болнице у Добоју тече планираном динамиком

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и потпредсједник Кинеске националне фармацеутске групе "Синофарм" Јан Бинг разговарали су у Пекингу о заједничном пројекту изградње болнице у Добоју, те оцијенили да се радови несметано изводе и да су превазиђени многи изазови са којима су се суочавали током реализације овог пројекта.

Вишковић је нагласио да је пандемија вируса корона утицала на првобитно планирану динамику изградње болнице у Добоју, истичући да је "Синофарм", упркос бројним изазовима, успио да премости ове проблеме и да настави изградњу будућег здравственог центра.

Јан је навео да би изградња болнице у Добоју требало да буду окончана до краја године, те напоменуо да се радови одвијају планираном динамиком, саопштено је из бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Представљајући капацитете којима располажу, потпредсједник "Синофарма" истакао је да ова групација запошљава више од 220.000 радника, те да су на 80. мјесту од 500 свјетских компанија рангираних на прошлогодишњој глобалној ранг листи "Форчун глобал 500". /Fortune global 500/

Он је навео да биљеже непрестани пословни раст, нарочито интензиван од 2013. године.

На састанку је било ријечи и о другим областима у којима "Синофарм" развија пословање, а то су области медицинске опреме и средстава, као и градња здравствених објеката. Како је констатовано, осим изградње болнице у Добоју, постоји простор за сарадњу и на пројектима и у другим областима.

На састанку је указано и да је током пандемије вируса корона Република Српска била међу првима која је имала на располагању "Синофармову" вакцину против ковида коју је ова компанија дистрибуисала у име Владе Кине.

Вишковић је захвалио "Синофарму" и Влади Кине на пруженој помоћи током пандемије вируса корона, те указао на то да се највећи број грађана Републике Српске опредијелио управо за вакцину овог произвођача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана