Вишковић: Гранични прелаз Градишка отклониће саобраћајне гужве

СРНА
Вишковић: Гранични прелаз Градишка отклониће саобраћајне гужве

ГРАДИШКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас да очекује да ће послије изградње новог граничног прелаза Градишка и приступних путева у Хрватској бити отклоњене саобраћајне гужве у том граду.

Вишковић је нагласио да се понавља случај "Братољуба" и Братунца, односно моста који је стајао док се Сарајево није одобровољило да сагради гранични прелаз и да тај мост буде у фукнцији, али је изразио наду да ће гранични прелаз Градишка и приступни путеви бити завршени на задовољство грађана БиХ, Хрватске и Европе.

"Било је закрчења, грађани Градишке, привредници и возачи су били незадовољни због километарских колона, чекања и губљења драгоцјеног времена. Надам се да ће изградња граничног прелаза и приступних путева у Хрватској према коридору 10, осносно ауто-пута Београд-Загреб, који су почели данас, бити завршени у разумном року, не дужем од годину дана", рекао је Вишковић новинарима у Градишци.

Он је изразио наду да ће нови гранични прелаз у Градишци свима доносити добро.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је да је шеф делегације Европске комисије у БиХ Јохан Сатлер би на почетку градње моста у Градишци и да је замолио представнике Хрватске да овај мост прате комуникације које треба да повежу гранични прелаз са ауто-путем Београд-Загреб и молио је да се не деси да "тај мост не води нигдје".

Он је навео да послије три године охрабрује чињеница да су почели радови у Хрватској, те да би гранични прелаз и брзи пут требало да буду завршени за годиону дана, што би увезало мтрежу ауто-путева Републике Српске са европском.

"То много значи за Градишку и њене грађане јер ће бити избјегнуте велике гужве, али значиће много и за провреднике у Републици Српској", нагласио је Аџић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана