Вишковић: Формирано одјељење за координацију надзора јавних предузећа

Срна
Вишковић: Формирано одјељење за координацију надзора јавних предузећа

БАНЈАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упознао је делегацију Свјетске банке да су окончане активности на формирању Ођељења за координацију надзора јавних предузећа, као и са циљевима тог одјељења у наредном периоду.

Вишковић је захвалио Свјетској банци за подршку коју пружа када је ријеч о обуци стручних кадрова, те изради информационог система за ефикаснији рад Ођељења за координацију надзора јавних предузећа, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Премијер је са делегацијом, коју је предводио шеф Канцеларије Свјетске банке за БиХ и Црну Гору Кристофер Шелдон, у Бањалуци разговарао о пројектима које спроводи Влада Српске уз техничку и експертску подршку Свјетске банке, за чију реализацију финансијску подршку даје Шведска развојна агенција.

Вишковић је истакао да би од великог значаја била и подршка Свјетске банке у пројекту израде социјалне карте у Републици Српској, који представља један од највећих приоритета Владе.

Шелдон је рекао да је Свјетска банка опредијељена за наставак подршке и даљу сарадњу са Владом Српске на заједничким пројектима, те је посебно захвалио Министарству финансија на доброј и коректној сарадњи на пројектима који се односе на здравствени сектор.

Састанку са делегацијом Свјетске банке присуствовала је и министар финансија Зора Видовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана