Вишковић: Eкономски и други атаци на Српску остаће безуспјешни

СРНА
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас да ће сви економски и други атаци на Српску остати безуспјешни.

Вишковић је истакао да бројне земље и пријатељи из свијета који подржавају Српску говоре да Република Српска на том плану није сама и да има неупитну будућност коју ће сама кројити.

Он је додао да Српска нуди привредни амбијент и услове које остали немају.

"Све то радимо да бисмо привукли пажњу и да отворимо простор свима који желе да овдје инвестирају", рекао је Вишковић у обраћању на отварању Првог међународног сајма привреде "Бањалука Експо 2024".

Вишковић је нагласио да Српска има свој пут и правац којег се држи, указујући да је важна повезница науке, нових технологија и привреде.

Он је рекао да је Србија најважнији спољнотрговински партнер Српске и да Српска учи из њеног искуства.

Предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић рекао је да у Републици Српској постоје људски и сви други потенцијали да се економски изњедре позитивни резултати који показују да је Српска креативно јака и способна да се развија у сваком погледу.

"Иако је Српска настала у немогућим условима притисака ми водимо мирнодопску политику, отварамо пројекте и развијамо све економске и друге повезнице у интенцији да се развијамо у сваком погледу", рекао је Стевандић.

Први међународни сајам привреде "Бањалука Експо 2024", који је окупио око 300 излагача из региона и свијета, почео је данас у Бањалуци у присуству највиших званичника Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана