Вишковић, Ефтимијаде: Јачаћемо економску сарадњу и заједничке пројекте

Срна
Вишковић, Ефтимијаде: Јачаћемо економску сарадњу и заједничке пројекте

БАНЈАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић данас је у разговору са грчким амбасадором у БиХ Јоаном Ефтимијадом изразио спремност да у заједничким активностима Владе и Амбасаде Грчке ради на привлачењу и повећању интересовања грчких привредника да улажу у Српску.

Вишковић је напоменуо да на територији Републике Српске послује одређени број грчких привредника, као и да Српску и Грчку повезују значајне историјске, културне и пријатељске везе, али да је неопходно радити на јачању привреде и економске сарадње.

Премијер Српске је током наступне посјете пожелио добродошлицу Ефтимијади у Републику Српску и БиХ, те истакао да је досадашња сарадња са Амбасадом Грчке била изузетна и да је Република Српска опредијељена за наставак и унапређе сарадње и у будућем периоду.

Ефтимијаду је изразила захвалност на срдачној добродошлици, те истакла спремност да будућа сарадња резултира бројним заједничким пројектима, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Она је истакла је да област обновљивих извора енергије, култура и туризам најважније области за унапређење већ постојеће сарадње.

Нагласила је и да Грчка има добре потенцијале и моделе у области производње обновљивих извора енергије, док је Вишковић истакао да ова област нуди велике могућности за бољу привредну сарадњу, јер је енергетика највећи развојни ресурс Републике Српске.

На састанку је закључено да би се у наредном периоду доста активности могло покренути на проширењу саобраћајне комуникације с нагласком на ваздушни саобраћај и успостављање директних летова за грчке градове.

То би, како је констатовано, убрзало и побољшало економску сарадњу, промоцију културе и туризма који је од велике важности за развој и јачање економских и привредних веза и сараде са Грчком.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана