Вишковић: Донијећемо адекватне мјере ако не буде заустављена судска лакрдија против Додика и Лукића

Срна
Вишковић: Донијећемо адекватне мјере ако не буде заустављена судска лакрдија против Додика и Лукића

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Радован Вишковић рекао је да ће Република Српска, не из хира, већ потребе, донијети адекватне мјере ако не буде прекинута судска лакрдија у Сарајеву против предсједника Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника" Милоша Лукића.

"Покушавају да на монтираним судским процесима уклоне предсједника Републике, који је легално изабран на изборима и који је радио Уставом и законом прописан посао. Неко га због тога процесуира. То је лакрдија. То не смијемо и нећемо дозволити", рекао је Вишковић за РТРС.

Вишковић је позвао да се прекине с таквом праксом, посебно ако се жели обезбиједити будућност БиХ.

"Република Српска неће дозволити да се они иживљавају на институцији предсједника Републике. Ако једном уништите институцију предсједника Републике, нема више повратка", упозорио је Вишковић.

Када је ријеч о прослави Дана Републике, премијер је позвао грађане да својим присуством увеличају догађај и свечани дефиле који ће први пут бити одржан у вечерњем термину у Бањалуци.

Вишковић је нагласио да Србима у Републици Српској нико не може забранити да славе Дан Републике.

"То је наш рођендан. Позивам грађане да истакну нашу тробојку на кућама и становима. Ми то не радимо да бисмо некоме напакостили. Само хоћемо да славимо свој рођендан. На то имамо право по Уставу и закону и то ћемо радити. Сигуран сам да ће свака прослава Дана Републике бити боља од оне претходне", закључио је Вишковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана