Вишковић честитао Брнабићевој избор за предсједника Владе

Срна
Foto: Архива

БАЊАЛУКА- Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је данас Ани Брнабић избор за премијера Србије, истичући да је увјерен да ће се блиски односи двије владе и даље развијати, на задовољство народа са обје стране Дрине.

"Имајући у виду досадашњу успјешну сарадњу наших влада увјерен сам да ћемо и у Вашем новом мандату наставити да реализујемо постојеће, али и планирамо нове заједничке пројекте од обостраног интереса", истакао је Вишковић у честитки коју је упутио у своје и у име Владе Српске.

Он је навео да су током претходног премијерског мандата Брнабићеве владе Републике Српске и Србије сарађивале на реализацији низа великих пројеката од националног интереса, те да је сигуран да ће овакав курс бити задржан и у наредним годинама, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

"У вријеме када се цијели свијет суочава са низом озбиљних изазова, чије посљедице готово свакодневно осјећамо и на нашим просторима, не постоји већа и израженија потреба од оне за међусобним уважавањем, разумијевањем и сарадњом између Републике Српске и Србије", нагласио је Вишковић.

Он је у честитки поручио да владе Републике Српске и Србије имају завјетну обавезу према српском народу да предано његују и развијају везе које ниједна граница не може да раскине.

Скупштина Србије изабрала је синоћ нову Владу са Аном Брнабић на челу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана