Вишковић: Буџет измирује обавезе редовно

Срна
Вишковић: Буџет измирује обавезе редовно

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас у Бањалуци да нема никаквих проблема у вези са исплатама из буџета Српске, односно да се све обавезе измирују редовно.

"Плате нису касниле ни прошлог мјесеца. Изгледа да смо навикли наше кориснике да исплаћујемо права прије рока, па када плату нисмо исплатили 23. него 28. одмах се направи фама", рекао је Вишковић новинарима, упитан да ли ће бити кашњења у исплати плата с обзиром на ново задужење.

Он је навео да није упознат ни са евентуалним кашњењима исплата по основу пресуда које су појединци поднијели против Српске.

"Не видим ниједан разлог да не буде плаћено ако су исцрпљене све судске инстанце, односно ако су пресуде извршне и не постоји још неки механизам правне заштите", рекао је Вишковић.

Коментаришући то да је економски аналитичар Светлана Ценић рекла да ЕБРД и Свјетска банка обустављају финансијске пројекте у Републици Српској, премијер Српске је рекао да је то лаж и захвалио је ЕБРД-у што су и сами веома брзо демантовали Ценићеву.

"Жао ми је да у Републици Српској постоје људи који мисле лоше Српској и њеним грађанима... Не знам шта је поента или позадина такве приче. Да се нанесе штета грађанима и Републици Српској и то од људи који су били министри у Влади Републике Српске", закључио је Вишковић.

Пријетње санкцијама - ништа ново

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас у Бањалуци да пријетње санкцијама званичницима Српске нису ништа ново и да се то слуша већ годинама, иако се знатно теже изјаве могу чути из Федерације БиХ /ФБиХ/, а на које се не реагује.

"Тамо се чак позива и на ратне сукобе. Имали смо прилику да слушамо Насера Орића који поново поручује да ово није завршена прича и да окончање сукоба у БиХ поново треба да се рјешава на Дрини", рекао је Вишковић новинарима, реагујући на најаву америчког изасланика за Балкан Габријела Ескобара да ће у Конгресу САД тражити санкционисање свих оних који урушавају Дејтонски споразум и говоре о сецесији.

Он је навео да је за све године бављења политиком научио да су пријетње санкцијама увијек усмјерене према Републици Српској и њеним званичницима.

"Свједоци сте, и ако желите бити реални, виђећете да се могу чути пуно теже изјаве политичара из ФБиХ и нико се није сјетио да их упозори, нити било шта каже, а не да их санкционише", нагласио је Вишковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана