Ухапшени директор ШГ "Борја" предат Тужилаштву

ГС
Ухапшени директор ШГ "Борја" предат Тужилаштву

БАЊАЛУКА - Директор Шумског газдинства (ШГ) "Борја" Теслић Ненад Душанић који је ухапшен јуче због сумње да је примио 5.000 марака мита предат je Републичком јавном тужилаштву.

Након што га испита поступајући тужилац, одлучиће о томе да ли ће за њега да предложи притвор.

Душанића су јуче ухапсили припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске у оквиру акције "Борја" на подручју Теслића.

Осумњиченом се на терет ставља да је захтијевао и примио 5.000 КМ ради обављања послова из надлежности шумског газдинства.

-Тужилаштво позива све грађане да одмах пријаве свако службено лице, на било којем нивоу власти, које од њих захтијева новац, поклон или било какву другу корист као противнакнаду за обављање или необављање службене радње, јер од благовременог пријављивања кривичног дјела и прикупљања доказа, зависи и успјешно процесуирање починилаца ових кривичних дјела - саопштено је из Републичког јавног тужилаштва.

Како су додали, пријављивање коруптивних кривичних дјела након што се она изврше, због пропуштања да се прикупе законити докази, врло ријетко могу довести до подизања оптужнице и доношења осуђујуће пресуде.

-Сви грађани који пријаве кривично дјело биће заштићени у складу са позитивним законским прописима -  навели су из Републичког јавног тужилаштва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана