Више фочанских села и даље одсјечено због високог снијега

Срна
Више фочанских села и даље одсјечено због високог снијега

ФОЧА - На подручју општине Фоча више села и даље је одсјечено због високог снијега, а општинске зимске службе данас су чистиле локалне путеве у Закмуру, Ливадама, Орахову и Јелечу, док је сутра у плану чишћење путева на подручју Заваита и Мештревца.

Настављено је и чишћење градских саобраћајница и тротоара.

Осим градских и приградских саобраћајница, очишћени су и локални путеви за Превраћ, Брусна, Јошаницу, Врантегове, затим пут од Миљевине преко Даничића до Козје Луке, те од Козје Луке преко Камена до Рјечице, наводе из Општинске управе.

Сутра ће се чистити правац од Заваита до Златног Бора, као и пут Борје- Мештревац, те Луће-Штавањ.

Уз сву расположиву механизацију предузећа која су за ове радове одабрана јавним позивом, општина је ангажовала и додатну механизацију више приватника.

Начелник општинског Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Ранко Поповић каже да се чисти по приоритетима, а да је првог дана, у суботу, због великог интензитета падавина током цијелог дана, чишћење снијега било веома отежано.

Он наводи да са терена непрестано стижу позиви, те да је било и много клизишта гдје је, такође, упућена механизација, а општина је настојала да реагује и у свим случајевима када је потребно обезбиједити прилаз болесним лицима.

Општина је и овај пут обезбиједила нафту за више мјесних заједница које имају своју механизацију, обично трактор са грталицом.

Једно од таквих села гдје се мјештани организују, уз подршку општине, је и Мазоче, али овај пут због високог снијега сеоска механизација није била у стању да очисти пут.

"Немогуће је да очисте својом машином путни правац према Мазочу, јер је снијег 60 центиметара и више. Затражили су већу машину и то ће нам бити сљедећи правац који треба да урадимо", рекао је Поповић.

Општина Фоча и инспекцијске службе позвале су заједнице етажних власника, власнике трговачких радњи, угоститеље, власнике кућа и других приватних објеката да очисте снијег испред својих простора, уз подсјећање да је то законска обавеза.

Упозорено је и да се снијег обрушава са кровова и да треба бити опрезан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана