Випотник: Усвајање резолуције о Трговској гори порука о јединству у Српској

Срна
Випотник: Усвајање резолуције о Трговској гори порука о јединству у Српској

БАЊАЛУКА - Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Бојан Випотник рекао је Срни да једногласно усвајање Резолуције о противљењу активностима изградње и успостављања нуклеарног објекта на Трговској гори јасна порука о јединству свих политичких субјеката у Српској када је ријеч о овој теми.

-Ово је порука свим грађанима у сливу Уне да смо без обзира на политичке разлике и дневнополитичка размимоилажења, чврсто уједињени у заштити њихових права на живот у здравом и безбједном, економски развијеном подручју - истакао је Випотник.

Овако показано јединство политичких актера и грађана, нагласио је Випотник, недвосмислена је порука доносиоцима одлука у Хрватској да ћемо наставити да бескомпромисно радимо на спречавању њихових намјера да практично одлажу истрошено нуклеарно гориво и радиоактивни отпад.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је јуче Резолуцију о противљењу активностима изградње и успостављања нуклеарног објекта Центар за збрињавање радиоактивног отпада на локацији Трговске горе у Хрватској.

Хрватска планира да радиоактивни отпад из Нуклеарне електране Кршко, као и постојећи инстуционални отпад, складишти на локацији Трговска гора у општини Двор, на самој граници са БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана