Випотник: У завршној фази нова декларација о Трговској гори

Срна
Випотник: У завршној фази нова декларација о Трговској гори

БАЊАЛУКА- Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Бојан Випотник рекао је да ће на наредној сједници Народне скупштине бити представљена нова декларације која се противи намјери Хрватске да одлаже радиоактивни отпад на Трговској гори у близини границе са БиХ, односно Републиком Српском. Випотник је истакао да је израда ове декларације у завршној фази.

“Ова декларација биће презентована и усвојена на наредној сједници парламента Републике Српске”, изјавио је Випотник данас новинарима у Бањалуци.

Он је рекао да овај докуменат говори о опређељењу свих институција Републике Српске, а што је генерално и став свих институција у БиХ, да се не дозволи Хрватској да изгради одлагалиште радиоактивног отпада на локацији Трговске горе на подручју општине Двор.

“Постоје одређене иницијативе да ово питање буде разматрано и на Предсједништву БиХ. Волио бих да се то деси, пратићемо”, поручио је Випотник.

Хрватска планира да радиоактивни отпад из Нуклеарне електране Кршко, као и постојећи инстуционални отпад, складишти на локацији Трговска гора у општини Двор, на самој граници са БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана