Видовић: Закон испоштован, апсолутно нетачни наводи Тривићеве

Срна
Видовић: Закон испоштован, апсолутно нетачни наводи Тривићеве

БАЊАЛУКА - У Републици Српској је потпуно испоштован Закон о играма на срећу и нагласила да су апсолутно нетачни наводи предсједника Народног фронта Јелене Тривић, изјавила је министар финансија Републике Српске Зора Видовић

"Апсолутно је примијењен Закон о играма на срећу. Ту се ради о двије врсте игара на срећу. Чланом 39 регулисано је плаћање накнаде електронске лутрије и ту каже да се накнада врши на - уплата минус исплата па пет одсто на тај износ, али не мање од 100 КМ по терминалу. То се примјењује на све приређивање електронских игара на срећу, то није један, имамо девет приређивача електронских игара. Примјењује се на све јер тако у Закону пише", истакла је Видовићева након што је данас Тривићева поднијела Окружном јавном тужилаштву Бањалука кривичну пријаву против ње.

Видовићева је новинарима у Бањалуци рекла да је чланом 84 Закона о играма на срећу дефинисано плаћање накнада по аутоматима.

"Ту смо, такође рекли да је - уплата минус исплата по сваком аутомату 20 одсто на то, а ако је мање од 100 КМ, онда такође 100 КМ по аутомату", рекла је Видовићева.

Она је навела да је испоштован Закон о играма на срећу, подсјећајући да су и судови потврдили да је тај законски акт потпуно у складу са Уставом Републике Српске.

"Не знам зашто се стално то потенцира, ваљда да би се привукла нека пажња, не знам како бих то другачије окарактерисала. Прије тог закона ми смо годишње прикупљали 26 милиона КМ годишње, а у овом моменту смо на 80 милиона КМ и мислим да ћемо скупити више од 120 милиона КМ у овој години", рекла је Видовићева.

Она је нагласила да се 100 одсто примјењује све оно што је написано у Закону о играма на срећу Српске.

Предсједник Народног фронта Јелена Тривић поднијела је данас Окружном јавном тужилаштву Бањалука кривичну пријаву против министра финансија Републике Српске Зоре Видовић због сумње, како је навела, на злоупотребу службеног положаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана