Видовић: Руски предсједнички избори са максимумом демократије

Срна
Видовић: Руски предсједнички избори са максимумом демократије

МОСКВА- Савјетник предсједника Народне скупштине Републике Српске Синиша Видовић, који је посматрач на предсједничким изборима у Русији, за Срну је оцијенио да је ријеч о изборима са максимумом демократије.

Делегација из Републике Српске је једна од делегација из 36 земаља и пет међународних организација које ће посматрати предсједничке изборе у Русији.

Видовић је један од посматрача из Републике Српске који је нагласио значај даљег развоја руско-српских односа и колико је тај однос битан за стабилност и напредак Републике Српске.

"Велика је одговорност бити данас посматрач на изборима у које су упрте очи цијелога свијета", рекао је Видовић.

Он је истакао да дилема не постоји и увјерен је у исход избора који ће значити још шест година здраве и квалитетне предсједничке позиције Владимира Путина.

Видовић је оцијенио и да су ово избори са максимумом демократије, а могућност гласања обезбијеђена је и електронским путем за оне које су се претходно регистровали у систему.

У Русији је данас почело гласање на изборима за предсједника Русије.

Први су своје право гласа искористили становници Камчатке, а избори у земљи која се протеже кроз 11 временских зона трајаће до недјеље навече.

Централна изборна комисија Русије регистровала је четири предсједничка кандидата: Николај Харитонов /Комунистичка партија/, Леонид Слуцки /ЛДПР/, Владислав Даванков /Нови људи/ и Владимир Путин /самостални кандидат/.

За изборе је припремљено више од 94.000 бирачких мјеста и одштампано 113,6 милиона гласачких листића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана