Видовић: Одгађање наплате дуга од УИО Српској има политичку позадину

Срна
Видовић: Одгађање наплате дуга од УИО Српској има политичку позадину

БАЊАЛУКА- Министар финансија Републике Српске Зора Видовић сматра да рјешење Суда БиХ, којим је Републици Српској на још годину дана одгођена наплата 30 милиона КМ дуга од Управе за индиректно опорезивање БиХ, има политичку позадину, јер нема никаквог разлога да се та одлука не изврши.

"Врло је једноставно извршити ову пресуду Суда БиХ, али је све ово политички притисак на Републику Српску. Федерација БиХ је добила 30 милиона КМ више средстава на терет Републике Српске", рекла је Видовићева новинарима у Бањалуци.

Она је појаснила да овдје није ријеч само о дугу према буџету Републике Српске, већ и према буџету свих локалних заједница у Српској јер се тај приход дијели између буџета и општина.

Видовићева је рекла да је Суд БиХ поново своју пресуду одгодио до 11. јуна идуће године, те подсјетила да је ово пети пут да Суд БиХ одгађа извршење своје извршне пресуде и да тога нема нигдје у свијету.

"Сви грађани се питају колико могу да буду спокојни и сигурни у своју имовину, у све оно што посједују и у своја права ако Суд БиХ ради на овакав начин", поручила је Видовићева.

Она је рекла да претпоставља да ће идуће године бити исти случај са овим дугом Републици Српској.

Из Управе за индиректно опорезивање БиХ раније је речено да су добили рјешење Суда БиХ којим се за још годину дана или до 11. јуна 2025. године пролонгира спровођење извршења пресуде којом УИО треба Републици Српској да исплати 30 милиона КМ дуга. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана