Видовић: Недопуство да вјерски поглавар позива на сукобе

Срна
Видовић: Недопуство да вјерски поглавар позива на сукобе

БАЊАЛУКА - Потпредсједник Уједињене Српске Синиша Видовић сматра да је недопустиво да вјерски поглавар било које вјерске заједнице позива народ на сукобе, као што је то учинио у својој изјави поглавар Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић.

Видовић је Кавазовићу поручио да треба да се стиди свог чина, те да, прије него што нешто каже, треба добро да размисли у чије име говори.


“Сигуран сам да не говори у име поштених муслимана”, рекао је Видовић.

Он сматра и да, када би нешто овако изјавио српски патријарх, и небо и земља би се сручили на њега.

“Никада нисте чули ни од једног српског патријарха овако ратнохушкашке ријечи. Не плашимо се ми ни њега ни његовог рата. Он овако говори у име Бакира Изетбеговића и доноси штету свима у БиХ”, рекао је Срни Видовић.

Он је напоменуо да без Републике Српске нема ни БиХ.

“Што прије то схвате и вјерски поглавари и политички лидери прије ће нам бити свима и лакше и боље. Умјесто да кренемо путем напретка и рјешавамо питања егзистенције и привреде, неки сумњиви ликови нас враћају у крваве деведесете”, рекао је Видовић.

Кавазовић је за МТВ “Игман” изјавио да је “данашња борба у институцијама БиХ” и да се не смије дозволити да се оне руинирају.

“Морамо показати да смо на све начине спремни да бранимо институције БиХ, а ако оне падну, а имали смо то 1992. године, морамо бити спремни бранити ову земљу и оружјем”, додао је Кавазовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана