Велики народни митинг “Бранимо Српску” У Требињу

ГС
Велики народни митинг “Бранимо Српску” У Требињу

ТРЕБИЊЕ - У Спортској дворани “Милош Мрдић” у Бреговима у Требињу у току је велики народни митинг под називом “Бранимо Српску”.

На митингу ће бити пружена подршка институцијама Републике Српске у одбрани надлежности Републике.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да је Требиње најјужнија граница Републике Српске која је створена борбом српског народа за слободу да му се више никада не понове херцеговачке јаме и Јасеновац.

- На границама наше Републике свој живот су оставили најбољи синови, а данас самопроглашени високи представник и дио међународне заједнице хоће да нам одузму оно што је наше. Имовина је један од темеља Српске, без ње нема Српске. Не тражимо туђе али своје не дамо - поручио је Ћурић, преноси РТРС.

Нагласио је да Република Српска неће дозволити прекрајање Дејтонског споразума.

- Сатанизују нас, понижавају нас, а не виде да су наш пркос и понос изнад нихових играрија, него смо још сложнији - истакао је Ћурић на скупу.

Митинг је почео интонирањем химне Републике Српске.

Скупу присуствују предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић, министри у Влади и званичници Српске, српски представници у заједничким институцијама БиХ, генерални секретар СНСД-а Лука Петровић, представници локалних заједница и грађани из цијеле Херцеговине.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана