Вехид Дедић поднио оставку након изјаве "да жели клати све што је српско"

Г.С.
Вехид Дедић поднио оставку након изјаве "да жели клати све што је српско"

БРАТУНАЦ - Потпредсједник Скупштине општине Братунац Вехид Дедић поднио је оставку на ову функцију након што је против њега поднесена пријава због ратне биографије, учешћа у злогласној јединици "Ел муџахедин" и пријетњи које је јавно изнио говорећи о свом ратном путу.

Дедић је образложио да оставку подноси "из приватних разлога и новонасталих обавеза које је предузео у претходном периоду".

"Сматрам да нисам у могућности наведену позицију обављати на адекватан начин", навео је Дедић у оставци коју је поднио у понедјељак, 18. децембра.

Секретар Скупштине општине Ивана Милановић потврдила је за Срну да је Дедић поднио оставку и да ће се на сједници локалног парламента наћи 26. децембра.

Колегијум Скупштине општине Братунац је на сједници 15. децембра прихватио иницијативу Клуба одборника СНСД-а да на дневном реду наредне сједнице локалног парламента буде разматрана смјена Дедића са дужности потпредсједника Скупштине.

Разлог за иницијативу за Дедићеву смјену је његов ратни пут и јавно изношење жеље да би клао све што је српско.

Пријаву против Дедића због тих пријетњи је 8. децембра поднио предсједник Удружења грађана "Источна алтернатива" Републике Српске Војин Павловић који је појаснио да постоји видео-снимак који се може наћи на друштвеним мрежама у којем Дедић говори о свом ратном путу и жељи "да коље све што је српско".

Полицијска станица у Братунцу је 8. децембра примила пријаву због ширења мржње на националној основи.

Дедићев наступ у јавности изазвао је оштру осуду организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана