Већина Српске под сњежним покривачем

ГС
Снијег
Foto: РТРС | Снијег

БАЊАЛУКА - У већини предјела Републике Српске је хладније и пада снијег уз пораст сњежног покривача.

На југу и југоистоку је и даље топлије и пада киша. Вјетар слаб до умјерен, на планинама на истоку јак, сјеверних смјерова, у Херцеговини јак јужних смјерова, јавља РТРС.

Ујутру и преподне хладно и вјетровито уз сусњежницу и снијег. На сјеверу и западу формирање и јачи пораст снежног покривача. У вишим предјелима на западу нагли пораст сњежног покривача, а јак вјетар ће стварати вејавице и наносе снијега.

На југу и југоистоку и даље топлије уз кишу. Током дана се наставља захлађење и снијег ће захватити већину предјела уз даљи пораст сњежног покривача. Само ће на крајњем југу и даље падати јача и обилна киша. До вечери висина сњежног покривача износиће од пет центиметара на истоку до 25 на западу, у вишим пределима од 25 на истоку до преко 50 центиметара на западу.

Вјетар умјерен до јак сјеверних смјерова, у Херцеговини и на југоистоку у првом дијелу дана јак до олујни јужних смјерова, поподне слаби и скреће на северни.

Јутарња температура ваздуха од -1 на западу до 13 на југу и југоистоку, у вишим предјелима од -3. Дневна температура ваздуха од 0°С на западу до 6 на истоку, на југу до 14, у вишим пределима од -4. Увече даље захлађење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана