Важно да БиХ у марту добије одлуку почетку преговора о приступању ЕУ

Срна
Важно да БиХ у марту добије одлуку почетку преговора о приступању ЕУ

САРАЈЕВО - Чланови Предсједништва БиХ истакли су током сусрета са извршним директором за Европу у Европској служби за спољне послове Ангелином Ајхорст да је од изузетне важности да БиХ у марту добије одлуку почетку преговора о приступању ЕУ, што је у интересу и региона и ЕУ.

Током сусрета Ајхорстова је информисана о напорима које су домаће власти и институције у БиХ учинили у протеклом периоду у испуњавању обавеза на европском путу, те су чланови Предсједништва БиХ изразили наду да ће до марта бити испуњени и остали критеријуми како би била обезбијеђена подршка земаља чланица ЕУ отварању преговора о приступању ЕУ.

Чланови Предсједништва БиХ поздравили су одлуку Европске комисије о доношењу новог Плана раста за западни Балкан, којим је предвиђено даље економско усклађивање западног Балкана, кроз заједничко јединствено тржиште с јединственим тржиштем ЕУ, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Ајхорст је истакла да су у Бриселу сви искрено опредијељени да помогну БиХ у испуњавању преосталих обавеза како би у марту била донесена одлука о почетку преговора о приступању ЕУ, наводећи да су неке земље чланице ЕУ ублажиле раније изражен критички приступ.

Наглашавајући да треба искористити повољан тренутак за добијање почетка преговора, она је рекла да коначне одлуке везане за преостале обавезе до марта морају да донесу лидери у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана