Важан наставак модернизације оружаних снага

Срна
Важан наставак модернизације оружаних снага

САРАЈЕВО - Предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто и командант НАТО штаба у Сарајеву Памела Мекгаха истакле су важност наставка програма развоја и модернизације Оружаних снага БиХ, као и даљег учешћа БиХ у заједничким мировним операцијама са чланицама НАТО-а.

Кришто је указала на значај недавних одлука Савјета министара којима се омогућава набавка нових хеликоптера за Оружане снаге БиХ и школовање официра војно-евиденцијске специјалности ваздухопловства.

Она је оцијенила да је постизање сагласности о тим пројектима, након дугог времена застоја, важан искорак за БиХ и показатељ да је могућ консензус свих политичких актера о важним пројектима за БиХ, саопштено је из Савјета министара.

Током састанка Кришто је подвукла важност сарадње са НАТО-овим штабом на евроатлантском путу БиХ, нагласивши да НАТО не представља само војни, него и политички савез који дијели вриједности слободе, демократије, плурализма и консензуса.

Кришто је захвалила на континуираној подршци БиХ у области одбране и безбједности, те исказала опредјељење за интензивирање сарадње и даљи развој партнерских односа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана